Festivaluri

Lacrimosa concertează în Piața Mare din Sibiu la ARTmania Festival 2013

Piata Mare din Sibiu devine, în premieră absolută, gazda unui performance extraordinar specific legendarei formații Lacrimosa, confirmată în rolul de headliner al zilei de sâmbătă, 10 august, la cea de-a opta ediție a festivalului ARTmania.

Evenimentul celebrează revenirea formației în inima fortăreței medievale după cinci ani și oferă publicului primul concert Lacrimosa în Piața Mare. Proiectul compozitorului german Tilo Wolff și al artistei finlandeze Anne Nurmi a prins contur în 1990 împletind temele rock cu o lirică pasională și intervenții muzicale clasice și a devenit un un reper esențial al scenei symphonic-metal.

Începuturile trupei sunt încadrate într-o zonă darkwave sau gothic având influențe ocazionale de metal. După cel de-al patrulea album, Inferno (1995), stilul lor s-a orientat mai mult spre gothic-metal, combinând sound-ul metal și gothic-rock cu instrumentația clasică, vioara, trompeta și acorduri definitorii de claviatură. În peste 2 decade de activitate, trupa a scos la lumină o discografie fascinantă prin prisma propriei case de producție Hall of Sermon.

În septembrie 2012 Lacrimosa lansa cel de-al unsprezecelea album din carieră, “Revolution”, reunind în studio o orchestră și un cor extraordinar, alături de doi mari artiști: Mille Petrozza, chiaristul celebrei trupe thrash metal Kreator și Stefan Schwarzmann, bateristul trupei Accept.

Muzicalitatea hipnotică a albumului “Revolution” este o joacă a trupei cu sunetul său specific, pe care îl completează cu o notă de duritate și versuri directe, conferind pieselor o deschidere spre un spectru muzical larg, atrăgând un public variat. Pentru a doua oară la ARTmania, la cererea publicului, Lacrimosa revine la Sibiu pe scena din Piața Mare, promițând un show cu totul special și un show dramatic, plin de emoții. Participarea Lacrimosa la ARTmania Festival Sibiu 2013 în ultima zi a concertelor din Piața Mare oferă o notă de noblețe și eleganță specifică stilului goth, un curent prezent în acest an începând de joi, ziua în care vom asculta  Deine Lakaien în curtea Muzeului Brukenthal.

În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august oferind publicului său concerte și evenimente alternative. Festivalul ARTmania este susținut pentru cel de-al 4-lea an de Tuborg, un brand hiperactiv în industria evenimentelor din România, reușind să ofere tinerilor clipe de neuitat alături de artiștii lor preferați. Tuborg înseamnă inspirație, distracție și spontaneitate!

Biletele și abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziționate de pe shop.artmania.ro de oriunde din lume, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile și în rețeaua Eventim și pe myticket.ro, la prețul de 150 lei/abonament și 100 lei/zi. Urmăriți artmaniafestival.ro și facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutăți. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top