Concerte Jazz & Altele

Kenny Garrett la Bucuresti: de la Miles Davis la Chick Corea

Faimosul saxofonist american Kenny Garrett soseste la Bucuresti, pentru a sustine un concert la Sala Radio, in data de 14 mai.

Probabil unul dintre cei mai versatili interpreti contemporani de jazz, Kenny Garrett va sustine un recital care va trece prin funk, ritmuri orientale, salsa sau soul, toate interpretate cu nota personala a celebrului muzician. De la piese de pe cel mai recent album Pushig de World Away pana la celebra Happy People, concertul de la Bucuresti va contine a trecere in revista a carierei lui Kenny, un artist cu o istorie personala si muzicala impresionanta.

Am cantat cu Sting, am cantat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scena si alaturi de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard  sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit intotdeauna muzica, in toata varietatea ei, spune artistul.

Decisiva pentru formarea muzicianului cat şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta.

Kenny Garrett, despre experienta Miles Davis:

Am fost in trupa lui Miles Davis aproximativ cinci ani. Cred ca aceasta eticheta va ramane mereu acolo. Au fost de cinci ani din viata mea, singura conjuctura muzicala in care am ramas mai mult de un an. Și au fost cinci ani minunati. Unii oameni au ajuns sa imi cunoasca muzica prin Miles si asa au ajuns sa vina la concertele mele. Este o parte din istoria mea si sunt mandru de asta.

Cel mai recent album al artistului, care se va auzi si la concertul de la Bucuresti, poarta numele de Pushing de World Away si pe langa nenumarate recenzii pozitive are la activ si o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Albumul este unul variat, asa cum ne-a obisnuit artistul, si contine piese ca Hey, Chick – dedicata lui Chick Corea, Chucho’s Mambo – viziunea lui Garrett despre cum ar fi sunat o colaborare cu Chucho Valdés sau Brother Brown, un salut muzical dedicat lui Donald Brown, prietenul si co-producatoului lui Kenny.

Hey, Chick surprinde acel ritm din sudul Spaniei sau din Maroc si e o piesa pe care mi-am imaginat ca ar putea sa o cante Chick, o piesa interesanta, cu care s-ar putea identifica.

Chucho’s Mambo este viziunea lui Garrett pe ritm de sala despre o colaborare muzicala cu legendarul Chucho Valdés:

Am incercat de mai multe ori sa lucram impreuna, dar nu am reusit sa obtin o viza pentru Cuba. Eu si Chucho avem aceeasi zi de nastere, adauga mandru artistul.

In piesa Brother Brown il putem auzi pe Kenny Garrett la pian, intr-o interpretare melodioasa si calma a unui tribut adus prietenului si confidentului sau Donald Brown, care este si coproducatorul albumului.

In cadrul concertului de la Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce ii include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter şi pe percuţionistul Ruby Bird, toti prezenti si pe albumul Pushing the World Away.

Un veritabil showman, Kenny promite o experieta unica: Cand cant, incerc sa creez o legatura cu publicul. Incerc sa ii port intr-o calatorie, si nu doar una spirituala. Vreau ca oamenii sa plece acasa cu ceva de care sa isi aminteasca, ceva ce a insemnat o experienta pozitiva pentru ei.

Bilete se pot cumpara din retelele Eventim.ro si IaBilet.ro.

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
Eveniment recomandat de Magic FM
Sustinut de Adevarul si Dilema Veche
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1573767569565546/

 

Date ale turneului Kenny Garrett, in Romania:

11 mai – Kenny Garrett Quintet – Teatrul National Cluj-Napoca
12 mai  – Kenny Garrett Quintet – Casa Studentilor Timisoara
14 mai  – Kenny Garrett Quintet – Sala Radio Bucuresti

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top