Festivaluri

In Mourning si Votum au confirmat participarea la Maximum Rock Festival 2016

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2016 cu o noua editie in perioada 14-15 octombrie la Arenele Romane din Bucuresti!

Dupa ce am anuntat primul nume din cadrul editiei de anul acesta, MOONSPEEL, a sosit momentul sa dezvaluim numele altor doua formatii ce vor participa la Maximum Rock Festival 2016: IN MOURNING (Suedia) si VOTUM (Polonia).

Evenimentul se afla la cea de-a sasea editie si se contureaza a fi un spectacol cu traditie, care aduce mereu in Romania cele mai relevante si in voga nume ale scenei rock/metal internationale. De-a lungul editiilor precedente au evoluat nume sonore precum Epica, My Dying Bride, Annihilator, W.A.S.P., Dark Tranquility, Samael, Tristania, Unleashed si multe altele. Mai mult decat atat, Maximum Rock Festival nu a neglijat niciodata industria locala, invitand formatii autohtone sa sustina recitaluri deosebite.

Dupa ce fanii adevarati au putut achizitiona primele bilete la preturi promotionale (89 RON pentru doua zile de festival), alte 300 de bilete au fost puse in vanzare la pretul de 99 RON. Reamintim ca dupa epuizarea acestui lot de bilete. urmatoarele vor avea valoarea de 115 RON, iar in perioada festivalului 135 RON.
Biletele se pot achizitiona online (print & home) de la www.AmBilet.ro.

Un bilet este valabil pentru toata perioada festivalului!

Ticketele VIP se achizitioneaza separat, sunt valabile numai insotite de un bilet (indiferent de pretul la care a fost achizitionat) si au valoarea de 179 RON. Sunt disbonibile un total de 50 bilete VIP.

De mentionat faptul ca, pentru confortul spectatorilor, se vor pune in vanzare doar 1200 de bilete!


In Mourning (Suedia)

Cu o cariera de 16 ani (4 albume si cateva demouri), In Mourning iese in evidenta prin originalitate, integrand insa in acelasi timp in propria muzica diferitele contributii ale marilor predecesori. Suedezii au fost comparati adesea cu Opeth, insa abordarea lor muzicala este mai directa, cu accente de doom la inceputuri, melodioasa si progresiva in momentul de fata.

Dupa ce de curand li s-a alaturat la tobe Daniel Liljekvist (Katatonia), tocmai ce vor lansa noul album „Afterglow”, o calatorie conceptuala bazata pe mitologii marine si continuarea lui „The Weight of Oceans” (2012). Cu un sunet mai live si noi aptitudini componistice, suedezii au pornit in turneu pentru a ne arata calitatile de muzicieni de concert pe care le-au dezvoltat de-a lungul anilor.

https://www.youtube.com/watch?v=ex8ufngkKrA

Componenta:
Tobias Netzell
Pierre Stam
Björn Pettersson
Tim Nedergård
Daniel Liljekvist – tobe

Discografie:
2008 – Shrouded Divine
2010 – Monolith
2012 – The Weight Of Oceans
2016 – Afterglow

http://www.inmourning.net
www.facebook.com/inmourningband

*****

Votum (Polonia)

Formatia de metal progresiv poloneza Votum imbina atmosfera intunecata si vibranta cu traditiile metal, folosind in acelasi timp forta si atmosfera.

Trupa este familiarizata cu diversitatea muzicala cu caracter fragil si subtil cinematic si cu sunetele electronice moderne. Trecand de la chitare in forta la balade acustice, Votum creeaza o combinatie foarte originala, o abordare proaspata si neobisnuita a rock-ului si metal-ului progresiv.

Cele trei albume, „Time must have a stop” (2008), „Metafiction” (2009) si „Harvest Moon” (2013) formeaza o imbinare unica de emotii si forta care dau nastere stilului incitant al trupei.

Cu 3 albume si sute de spectacole – inclusiv concerte alaturi de mari nume ca Opeth, Anathema, Pain of Salvation, Katatonia sau Korn – trupa este una dintre cele mai influente din Noul Val de Progresiv Polonez.

In 2015, dupa cateva schimbari de componenta  (un nou solist vocal, Bartek Sobieraj, si un nou chitarist,  Piotr Lniany) si un turneu european incununat de succes alaturi de Riverside, Votum a intrat in studio pentru a inregistra un album unic.

Muzica Votum e o imbinare minunata a sonoritatilor cunoscute de la Anathema, Porcupine Tree, Pain of Salvation, Katatonia si Opeth – intunecate, melodioase si cu adevarat progresive.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fa6dFgcoeb4

Componenta:
Bartosz Sobieraj – voce
Adam Kaczmarek – chitara/ voce armonie
Adam Łukaszek – tobe
Bartek Turkowski – bas
Piotr Lniany – chitara
Zbigniew Szatkowski – clape

Discografie:
2008 – Time Must Have A Stop
2009 – Metafiction
2013 – Harvest Moon
2016 – :ktonik:

http://www.votumband.pl/
www.facebook.com/Votumpage

Eveniment sustinut de Ciuc si recomandat de Rock FM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top