Concerte Rock

În decembrie se așterne magia violoncelului peste București: 2Cellos concertează în România

2Cellos, duo-ul incredibil format din Luka Sulic și Stjepan Hauser, supranumiți “oamenii-orchestră”,  revin în România pentru show unic la Sala Palatului pe data de 6 decembrie 2015.

Alături de toboșarul Dusan Kranjc, cei doi muzicieni care au dat dovadă de o virtuozitate extraordinară, remarcată la nivel internațional, ne vor dezvălui forța violoncelului și ne vor arăta că Brahms, Elton John, Steve Vai sau Iron Maiden au multe elemente în comun, contrar aparențelor.

Cei doi muzicieni sunt familiari cu țara noastră susținând un concert cu sala plină și anul trecut. Câteva impresii despre vizita precedentă pot fi văzute aici:

“Mixul de muzică clasică și heavy metal a fost atât de reușit, încât tranziția dintre ele aproape că nu a avut loc.” (InfoMusic)

“Ceea ce îi face pe cei doi să fie apreciaţi este faptul că îmbină stilul clasic cu cel contemporan şi au grijă întotdeauna să insereze elemente-surpriză, dându-le unor piese precum „Thunderstruck” (AC/DC), „VooDoo People” (The Prodigy) şi „Welcome to the Jungle” (Guns’n Roses) o turnură total neaşteptată.” (Mediafax)

“Punctul culminant a venit o dată cu urcarea pe scenă a toboșarului Dušan Kranjc, când am asistat la o adevărată dezlănțuire de forțe într-un festival de muzică rock. Am văzut dedicație și pasiune, talent și îndemânare în mânuirea arcușului, dar mai ales am ascultat live hituri evergreen în versiuni inedite.” (Cosmopolitan)

“A fost o seară magică în care Luka Sulic și Stjepan Hauser au reinventat parcă violoncelul, transformându-l pe rând în bass sau chitară electrică, după cum s-a văzut și la bis, “The Trooper Ouverture”, când toată sala era în picioare, mută de admirație și extaz.” (Știrile ProTV)

Duoul este unul incredibil de dinamic, iar cei doi „vrăjitori“ ai violoncelelor cu siguranţă te vor face să te simţi foarte prost pentru că nu ai urmat lecţii de violoncel în copilărie şi ai preferat să baţi mingea în spatele blocului sau să construieşti case păpuşilor. 2Cellos este o cutiuţă muzicală care oferă interpretări ce-ţi taie respiraţia şi ar fi perfecte pentru a însoţi cele mai importante momente din viaţa fiecăruia dintre noi. La final, am tras linie, şi am realizat că a fost un concert zgomotos, dar genial, nebun, dar sensibil, tobele au răsunat în inima fiecărui rocker, iar coardele violoncelelor au scos la iveală emoţia rockului pur. 2Cellos really rocked hard!” (Adevărul)

”Un concert al celor de la 2Cellos este cu totul şi cu totul o experienţă incendiară, în primul rand pentru fiorii pe care ţi-i dau acordurile înnebunitoare de violoncel, în al doilea rând pentru conexiunea şi prietenia pe care o inspiră acest minunat duo, iar în al treilea rând, pentru umorul savuros al băieţilor. Şi dacă vor reveni în România, aşa cum au părut să lase de înţeles, atunci nu pot decât să vă invit călduros să mergeţi la următorul lor concert, pentru că nu veţi regreta!”  (iConcert)

Și nu numai publicațiile românești au cuvinte de laudă la adresa show-ului 2Cellos, dar și…Elton John: „Mergeţi să-i vedeţi live pentru că sunt de-a dreptul uimitori! Nu-mi amintesc să mai fi văzut ceva atât de interesant de la concertul lui Jimi Hendrix din ’60“ (întreaga declarație e disponibilă aici: https://youtu.be/G-fmBwAECbE )

Luka Sulic si Stjepan Hauser sunt originari din Croația și împreună au obținut un succes internațional de proporții prin talentul lor incredibil, ridicând ștafeta show-urilor în care violoncelul ocupă rolul principal. Stilul lor a rupt barierele între diferite genuri muzicale, dând o altă față elementelor de muzică clasică, pop, rock sau electro.

Astfel, publicul prezent pe 6 decembrie la Sala Palatului va putea trăi o experiență live fenomenală, ascultând AC/DC, Iron Maiden, Michael Jackson, Prodigy și nu numai, într-o interpretare inedită, augmentată vizual de către proiecțiile fascinante de pe ecranele aflate pe scena.

Pasiunea lor incredibilă a fost apreciată la nivel mondial, fiind invitați în cele mai populare emisiuni din SUA (Jay Leno, Ellen DeGeneres), dar și în serialul de maximă audiență GLEE într-un episod special dedicat lui Michael Jackson. Mai mult decât atât, interpretarea mega hitului “Smooth Criminal” a debutat direct pe locul 10 în topul Billboard 100 al celor mai bune piese lansate digital.

2Cellos au fost apreciați și de către artiștii a căror muzică o transpun pe corzile violoncelului, fiind invitați să cânte pe scenă alături de Elton John, Red Hot Chilli Peppers, Queens of The Stone Age, George Michael sau Lang Lang.

Concertul susținut de 2Cellos în România este prezentat de Phoenix Entertainment.

 

Biletele sunt disponibile la prețurile de 300, 250,190, 140 și 110 lei, în rețeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online prin www.eventim.ro.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top