Concerte Jazz & Altele

Festivalul Internațional Studențesc de Jazz, Târgu-Mureș, Ediția a 6-a

În perioada 5-8 mai 2014, Casa de Cultură a Studenților, Asociația Culturală„Partitura”și Jazz&Blues Club organizează pentru a 6-a oară consecutiv Festivalul Internațional Studențesc de Jazz din Târgu-Mureș, în sălile clubului Jazz&Blues.

Programul evenimentul de patru zile se compune din două părți: programul-concurs al studenților-muzicieni și concerte susținute de trupe de jazz profesioniști.

Despre concurs

Anul acesta performanța soliștilor studenți va fi evaluată de un juriu format din profesioniști, din care fac parte: Dr. Romeo Cozma (pianist, compozitor, profesor, dirijor) din Iași, Florian Lungu (critic de jazz) din București, Boros Zoltán (compozitor) din Târgu-Mureș, Bágyi Balázs (toboșar, compozitor, profesor, producer) din Budapesta și Sárik Péter (pianist, compozitor, profesor) din Budapesta.

La concurs s-au înscris 12 trupe din diferite instituții muzicale și organizații studențești din orașele Târgu-Secuiesc, Iași, București, Budapesta și Székesfehérvár.

Concerte

Al VI-lea Festival Internațional Studențesc de Jazz va fi deschis în data de 5 mai, începând cu ora 19:30, de către Trioul Lajos Tóth – formația câștigătoare a 2 premii diferite la concursul festivalului din anul trecut. Pianistul Lajos Tóth a luat Premiul Pentru Cel Mai Bun Pianist, iar formația a fost premiată cu Premiul Pentru Cea Mai Bună Trupă. Membrii talentați ai trioului sunt studenți la Facultatea de Jazz a Universității din Graz și Paris. Trupa va urca pe scenă în următoarea formulă: Lajos Tóth (pian), Miha Koren (contrabas) și Balázs Balogh (tobe). Muzica lor este impulsivă și energetică, din care se simte profesionism și o iubire enormă de muzică.

Începând cu ora 21:30, vă invităm să participați și la al doilea concert al serii, susținut de Alex Man (chitară) și Gabriela Costa (voce). Veți avea parte de un program cu muzică bossa nova, samba și choro, care – după experiența noastră – vă va încălzi nu numai sufletele, dar și picioarele pentru a le pregăti la dans.

Atmosfera încălzită a festivalului va fi condimentată marți, 6 mai, începând cu ora 21:00, de un super concert Sebastian Spanache Trio din Timișoara. Formația este alcătuită din pianistul Sebastian Spanache, contrabasistul Csaba Sánta și toboșarul Radu Pieloiu. Băieții vor prezenta melodiile de pe ultimul lor album: A Pasha`s Abstinence.

Cum se iasă afară atâtea sunete din numai două instrumente, de parcă ar juca o trupă întreagă? Cel mai probabil cu profesionism, multă exersare, o doză imensă de creativitate și chef de joacă. Dar n-are rost să filozofăm, pentru că duetul cel mai bravuros al acestui gen de interpretare este la îndemâna noastră: pianistul Harry Tavitian și percuționistul Csaba Cserey sunt un exemplu excelent. Cine dorește să asculte niște acorduri de jazz într-o interpretare absolut unică și originală, este așteptat miercuri, 7 mai, începând cu ora 21:00 la concertul acestor artiști.

Joi, 8 mai, începând cu ora 21:00, vor apărea pe scenă Tom White și prietenii lui din Ungaria: Tom White (muzicuță, voce), László Motyovszki (chitară), Mihály Szilágyi (contrabas) și Ferenc Reggel (tobe), care vor garanta un concert superb, gen rockabilly.

Muzică:

https://www.youtube.com/watch?v=Sd4ZSB72ooQ

https://www.youtube.com/watch?v=PaVCXgiyTRQ

https://soundcloud.com/sebastian-spanache-trio

https://www.youtube.com/watch?v=hgCExuFwu5k

https://www.youtube.com/watch?v=boZ4mUieClA

Bilete:

-bilete de 4 zile – 45 Ron

-bilete de 4 zile cu Studcard – 35 Ron

-bilet de o zi – 25 Ron

-bilet de o zi cu Studcard – 15 Ron.

Rezervare masă: 0724-400322.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top