Festivaluri

Death metal suedez la Rockstadt Extreme Fest 2020: Unleashed!

Unleashed confirma pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Unleashed, sau death metal suedez per se, cum le place membrilor sa se defineasca, este un proiect muzical fondat de Johnny Hedlund in 1989 in Stockholm. Trupa s-a facut remarcata inca din etapa demo-urilor, care le-au adus un contract cu Century Media Records, cunoscut label german, si posibilitatea de a lansa un album de debut, „Where No Life Dwells” (1991), urmat imediat de un turneu alaturi de Morbid Angel prin Europa si SUA. La numai un an distanta, cel de-al doilea album este lansat, „Shadows in the Deep” (1992) ce include si un cover dupa piesa „Countess Bathory” de la Venom, aparand apoi „Open Sea”, tot la un an distanta, si „Victory” (1995), materiale bine primite de public.

Unul dintre lucrurile pentru care Unleashed s-au facut remarcati a fost imbinarea interesanta de teme abordate – temele lirice desprinse din cultura si valorile vikinge au fost maiestrit combinate cu aspecte ale culturilor traditionale nordice si cu subiecte caracteristice traditiilor pre-crestine. Spre exemplu, „The Hunt for White Christ” (2018), cel de-al 13-lea album de studio al trupei si, totodata, cel de-al patrulea volum din „World of Odalheim and their Midgard warriors”, este o poveste scrisa de Hedlund (fondatorul formatiei) pentru a marca aniversarea a 30 de ani de cariera si a ilustra la nivel sonor si liric trecutul, prezentul si ceea ce Hedlund considera ca fiind viitorul si valorile adevaratilor vikingi.

De-a lungul a trei decenii, Unleashed au influentat scena muzicala suedeza si nu numai, inspirand alte proiecte artistice si ajungand sa fie considerati unul dintre „Big Four” ai death metal-ului suedez, alaturi de Dismember, Entombed si Grave. Cu aceste trupe, Unleashed a si plecat intr-un turneu european, intitulat „Masters of Death tour”, in 2006, dupa lansarea celui de-al optulea album, „Midvinterblot”.

Unleashed (SE) continua seria confirmarilor pentru cea de-a opta editie a Rockstadt Extreme Fest, din care fac deja parte nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Cradle of Filth (UK), Dyscarnate (UK), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top