Concerte Rock

Concert VITA DE VIE + Pinholes live club Fabrica

Concert VITA DE VIE + Pinholes live club Fabrica
Data: 18 Octombrie 2013
Intrare: 20 lei

Biografie VITA DE VIE:

Înființată în 1996, formația înregistrează primul demo în studioul lui Adrian Ordean, ocazie cu care grupul a fost botezat „Vița de Vie” de către acesta. În 1997 este lansat albumul de debut, „Rahova”, sub egida casei de discuri Zone Records. În 1998 formația, aflată încă la început de drum, ia parte la Turneul Hollywood Rock Tour alături de deja consacratele Holograf și Timpuri Noi.

În 1999 Vița de Vie dă marea lovitură pe piața muzicală românească prin lansarea albumului „Fenomental”, pe casetă audio și al videoclipului piesei „Basul și cu toba mare”. Albumul este reeditat un an mai târziu în format CD, conținând și videoclipul. Tot în 2000 este lansat videoclipul „Vino la mine”, iar Vița de Vie primește premiul Otto pentru cea mai bună formație, acordat de revista Bravo. Împreună cu Timpuri Noi este lansat albumul „Lucky Nights Live”.

Albumul „Exxtra” este lansat în 2001, alături de videoclipurile „Sunetul mai tare” și „Liber”. Albumul cuprinde colaborări cu Șuie Paparude (pentru piesa „Zboară”), Paraziții (pentru „Beat mort”), Ganja și K-Gula (pentru „O noapte”). Piesele au influențe rap, în special la nivelul limbajului, pe coperta CD-ului fiind scris avertismentul «ATENȚIE – Conține cuvinte tari».

În 2002 formația primește premiul UPFR pentru «Cel mai bun album alternativ», respectiv albumul „Exxtra”. Este lansat albumul „Doi” și videoclipul „Visare”, iar în 2003 apar videoclipurile „Varză” și „Totata”.

În 2004 formația lansează albumul „9704” cuprinzând cele mai bune piese de pe primele 4 albume și o piesă nouă intitulată „Îmi pasă”, pentru care înregistrează și un videoclip. Vița de Vie primește premiul «MTV Best Live», performanță repetată și un an mai târziu, în 2005.

În august 2005 trupa a concertat pro bono (gratuit) la festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”.

Vița de Vie se implică în campania socială „Deschide-ți inima” împotriva discriminării persoanelor afectate de virusul HIV, în 2006, iar în 2007 are loc lansarea albumului „Egon” și campania „Îmi pasă” pentru Asociația UpDown. Este înființată casa de discuri VdV Music.

Allbumul, „Fetish”, distribuit în colaborare cu Gazeta Sporturilor, a beneficiat de un concert de lansare pe 25 Martie 2010.

În 7 aprilie 2012, Sorin Dănescu, clăparul și co-fondatorul trupei, părăsește trupa, la nici două săptămâni de la concertul aniversar susținut la Opera Națională.

Ultimul album numit ‘Acustic’ a fost lansat pe 5 aprilie 2013, impreuna cu ziarul Gazeta Sporturilor. Concertul de lansare a avut loc pe data de 8 aprilie, la Teatrul National.

……………………..……………………..……………………..

Biografie PINHOLES:

Un grup instrumental vocal, alternativ melodramatic cu putine grame de psihedelic in prestatie.

Pinholes s-a adunat sub forma unui grup muzical, final si stabil, in anul 2012 in formula:
Vladimir – voce & chitarra
Alex l- tobe
Vlad – chitara solo
Sergiu – chitara bass.

Intr-o balanta perfect echilibrata de incapatanare, entuziasm, dorinta si culoare, Pinholes a inregistrat si lansat independent in iunie 2013 un album de 10 piese, denumit “Zmei”

Pagini Officiale:

https://www.facebook.com/pinholes.zmei
https://soundcloud.com/sergiuivanov/sets/pinholes-zmei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top