Concerte Jazz & Altele

Concert Bohren & der Club Of Gore – The Silver Church Club

Concertul a fost mutat în The Silver Church Club. Aceeaşi dată, acelaşi preţ al biletelor. Sperăm că aceasta este o veste foarte bună şi să vă bucure pe toţi, pentru că dorim să oferim astfel o experienţă a acestui concert la un nivel de nota 10. Mulţumim pentru înţelegere şi ne vedem pe data de 12 mai la Silver Church pentru concert Bohren und der Club Of Gore. 🙂

____________________________________________________________

Dăm drumul unei scurte scene de imaginaţie. Aşezat lângă tine, jumătate gol, cât să se înţeleagă că a fost savurat cu plăcere, un pahar de scotch. Ploaie de mai răsună furios în geam şi un foc toarce mocnit în şemineu. Atât îţi trebuie pentru începutul unei călătorii în care te chemăm să citeşti următorul anunţ important:

The Silver Church Club organizează pentru prima dată în România un concert al celei mai cunoscute trupe de „horror-jazz” din lume: Bohren & der Club of Gore. În seara zilei de 12 mai 2012. Suntem siguri că mulţi fani ai acestui gen vor primi vestea cu bucurie. Ne-am dorit acest lucru încă de când ne-a încolţit în minte gândul să-i invităm la noi, pentru un concert, pe maeştrii unei mişcări jazz unice.

Pentru început, câteva citate de prezentare a acestei trupe:

“Bohren & der Club Of Gore creează acel tip de muzică pe care Angelo Badalamenti l-a perfecţionat pentru soundtrack-ul Twin Peaks. Într-o formă finisată, prăfuită şi mult evocativă, tipul de muzică ce te îndeamnă să te apuci de fumat. Unii dintre voi s-ar putea să fiţi nefamiliarizaţi cu această trupă excelentă, iar dacă sunteţi în căutarea a ceva inspiraţional, care să vă inducă într-o adâncă meditaţie, terapie prin visare, carusel în slow-motion, sesiune de whisky la ora 5 dimineaţa sau orice altă “linişteală”… opriţi căutarea! O muzică excelentă.” (Boomkat)

“Marele atu al celor de la Bohren & der Club Of Gore stă exact în simplicitatea extremă, pentru că toţi cei 4 membri îşi bazează fiecare melodie în jurul sunetelor de bas create de Robin Rodenberg, care, încetişor, ţine ritmul cu lovituri pe corzile date foarte low, astfel încât poţi auzi vibraţiile în propriile suflet. Morten Gass şi Christoph Closer acompaniază cu un pian Rhodes şi un saxofon tenor, într-o improvizaţie de asemenea dată la minim, în timp ce tobarul Thorsten Benning accentuează basul cu beat-uri subtitle, sunând mai mult atmosferic decât ritmic, ca un Elvin Jones somnambul.

Efectul general este hipnotic, sfâşietor ca un hibrid demonic între Bad Plus şi Candlemass. Muzicienii ăştia ar putea fi uşor caracterizaţi drept formaţia de jazz a întunericului” (Popmatters)

Biografie:

Bazele trupei au fost puse în anul 1988, când patru muzicieni, Thorsten Benning (percuție), Robin Rodenberg (bass), Morten Gass (chitară/pian) și Reiner Henseleit (chitară), cu gusturi muzicale similare, s-au deciz sa dea naștere unui nou proiect muzical. Titulatura de „Bohren” apare doar in anul 1992 și marchează ideea creeri unui sunet unic.
În anul 1993 trupa iși extinde numele în „Bohren & der Club of Gore” și înregistrează primul demo, „Luder, Samba und Tavernen”. Următorul an este unul prosper pentru artiști, aceștia scoțând pe piață EP-urile „Bohren & der Club of Gore” și „Bohren/Wald Split”. Mai este de asemenea lansat albumul „Gore Motel” și în 1995 „Midnight Radio”, albume în care Bohren îmbină sunetele de slow jazz cu cele ale chitărilor de doom.

Reiner Henseleit părăsește trupa în anul 1996 și o dată cu plecarea lui dispare și sunetul de chitară din trupă. În anul 1997 se alătură trupei muzicianul Christoph Clöser (saxofon/pian). Împreună cu acesta Bohren& der Club of Gore lansează in 2000 cel de-al treilea album, intitulat „Sunset Mission”.

Următoarele albume „Black Earth” (2002) și „Geisterfaust” (2005) aduc sunetului unic, specific celor de la Bohren, un nou accent, și anume integrarea de instrumente precum ar fi tuba, vibrafonul, bass-trombonul si a muzicii corale. În anii următori trupa mai lansează albumul, „Dolores” și EP-ul „Mitleid Lady”.
Ultimul album al acestora este intitulat „Beileid” și a fost lansat in 22 aprilie 2011. Materialul este considerta a fi un „mini-album”, aspect susținut de durata de doar 37 de minute a înregistrărilor. Albumul include și un cover dupa piesa „Catch my heart” a celor de la Warlock.

În deschiderea evenimentului, un concert al trupei Discordless.

Preţ bilet: 50 lei. Biletele s-au pus în vânzare în reţelele Eventim, MyTicket şi Biletoo. Le puteţi cumpăra atât online de pe http://www.eventim.ro/, http://biletoo.ro/ şi http://www.MyTicket.ro/, cât şi din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Flanco, librariile Humanitas, librăriile Adevărul, Diverta, Unirea, Muzica şi librăria Eminescu. Nu uitaţi că biletele sunt în număr limitat, pentru că dorim astfel ca publicul ce va veni la concert să se simtă cât mai confortabil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top