Festivaluri

CANDLEMASS la Rockstadt Extreme Fest 2019

CANDLEMASS, dupa 32 de ani din nou impreuna cu Johan Längquist pe scena Rockstadt Extreme Fest.

Grupul suedez Candlemass va cânta la Rockstadt Extreme Fest 2019 ce va avea loc între 1 – 4 august 2019 la poalele Cetății Râșnov. Din componența trupei va face parte și Johan Längquist, care se reîntoarce ca vocal după 32 de ani de absență, marcând revenirea la rădăcini a formației, la esența care a făcut posibilă apariția acestui proiect muzical.

Candlemass este un proiect definitoriu pentru scena internațională de doom metal, însuși numele acestui gen provenind de la albumul de debut al trupei, „Epicus Doomicus Metallicus” (1986). Formația înființată de Leif Edling a cunoscut mai multe formule, două pauze de activitate (în 1994 și 2002) și două reveniri spectaculoase – o istorie tumultoasă ce și-a lăsat amprenta asupra materialelor discografice care includ multe piese de referință pentru ascultătorii acestui gen.

Suedezii și-au asigurat renumele încă de la materialul de debut, ascensiune ce a continuat în următorii trei ani când au lansat alte trei albume, fiecare dintre ele apărând la o distanță de aprox. 12 luni față de celălalt: „Nightfall” (1987), „Ancient Dreams” (1988) și „Tales of Creation” (1989). Tot în această perioadă (1980 – 1990) Candlemass a mers în numeroase turnee, deși componența sa era departe de a fi solidă, trupa începând să se modifice încă de la al doilea album. Discuțiile dintre membrii săi au culminat în 1992 cu prima despărțire, apărută la scurt timp după lansarea „Live” (1990), primul album live al formației.

După o tăcere de 10 ani, Candlemass s-au reunit, au susținut o serie de show-uri, lansând totodată un al doilea album live, DVD-ul „Documents of Doom” și anunțând că au început să lucreze la un nou material discografic. Diferențele de opinie și-au spus însă iarăși cuvântul, trupa despărțindu-se pentru a doua oară în 2002. La numai doi ani distanță însă au revenit și au lansat un nou album, „Candlemass”, cu care și-au adjudecat versiunea suedeză a Grammy-ului, în 2005. Au urmat „King of the Grey Islands” (2007, înregistrat cu vocalul Robert Lowe – „Solitude Aeturnus”), „Death Magic Doom” (2008, denumit inițial „Hammer of Doom”), albumul „Psalms for the Dead”, apărând în 2012 sub un nou label – Napalm Records.

În 2013 Candlemass au fost votați drept „Cea mai importantă trupă suedeză de hard rock/ metal a tuturor timpurilor” de Rock Magazine, cea mai importantă revista de hard rock din scandinavia și cea mai bine vândută revistă de rock din Suedia. Iar după trei ani, trupa a lansat EP-ul „Death Thy Lover”, ce a marcat împlinirea a 30 de ani de la lansarea materialului de debut „Epicus Doomicus Metallicus”.

Anul acesta, suedezii au lansat un nou EP, intitulat „House of Doom”, piesa omonimă inclusă pe acesta fiind și coloana sonoră a unui joc online.

–––––

Abonamentele pentru ediția 2019 se pot achiziționa on-line www.iabilet.ro/ sau prin rețeaua iaBilet (www.iabilet.ro/puncte-de-vanzare/)

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:
· Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
· Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
· Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
· După data de 16 iunie 2019 și pe perioada festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top