Biografie formatii

Biografie Lake of tears

Lake of tears este o trupă suedeză, ale cărei baze au fost puse de către membrii a două formații de death metal: Carnal Eruption (Daniel Brennare, Jonas Eriksson și Michael Larsson) și Forsaken Grief (Johan Oudhuis).Trupa debutează cu albumul Greater Art, fiind încadrat în stilul doom metal. În 1995, Lake of tears lansează cel de-al doilea album al formației, Headstones, un album foarte bine primit de critica muzicală și de fani. Cu acest album, sunetul devine mai melodios, căpătând note aparte care au dat unicitate trupei.

Cel mai popular album al celor de la Lake of tears este însă “A Crimson Cosmos”, album care doovedește progresul formației. Muzica de pe acest album este o îmbinare de hipnotic și melodic, iar versurile sunt de sorginte fantastică.  Urmează în 1999 Forever Autumn, un album liniștit, introspectiv și meditativ, la care a colaborat și pianistul Christian Saarinen.

După acest album, din cauza divergențelor trupa se desparte pentru scurt timp. Revin în studio pentru a-și onora contractul cu casa de discuri și scot pe piață cel de-al cincelea album “The Neonai” în 2002. Reunirea trupei are loc însă în 2003, iar în 2004 apare “Black Brick Road”, care conține elemente de gothic, metal, rock cu influente psihedelice. Anul 2007 aduce cel de-al șaptelea album al celor buy codeine online. În 2011 apare albumul Illwilll
Discografie:
Greater Art (1994)
Headstones (1995)
A Crimson Cosmos (1997)
Forever Autumn (1999)
The Neonai (2002)
Black Brick Road (2004)
Moons and Mushrooms (2007)

Illwilll (2011)

Membrii trupei:
Componența actuală:
Daniel Brennare – Voce, chitara;
Mikael Larsson – bass;
Johan Oudhuis – tobe;
Magnus Sahlgren – chitară.
Foști membri:
Jonas Eriksson – chitaraă (1992 – 1996);
Ulrik Lindblom – chitară (1997);
Christian Saarinen – keyboards.
Stiluri muzicale abordate:
Doom metal, Gothic metal, Psychedelic pop, Progressive metal

www.lakeoftears.net
www.myspace.com/thelakeoftears

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top