Reportaje/Cronici

Billy Idol a dezlegat norii la Cluj

Cluj, 1 iulie 2014 – Aseara, inima Clujului a batut o data cu ploaia si riffurile lui Steve Stevens. Peste noua mii de oameni au infruntat furtuna pe cale sa inceapa pentru Billy Fucking Idol, rebelul pentru care limitele nu exista, aflat pentru prima oara la Cluj Napoca.

Billy Idol a adus un show de zile mari in Piata Unirii, fundalul perfect pentru un concert istoric. Doua ore incarcate de electricitate, pe scena, in multime, in atmosfera, piese noi, piese vechi, si o trupa absolut fantastica: Steve Stevens – chitara, Stephen McGrath – chitara bass, Billy Morrison – chitara, Erik Eldenius – tobe si Paul Trudeau – clape.

Atmosfera relaxata intre celei trei trupe romanesti din deschidere, Roadskill Soda, Les Elephants Bizzares si Kumm nu anunta desfasurarea de forte care a avut loc aseara, atat pe scena, cat si in public. In cea mai mare parte a timpului s-a dansat, s-a scandat, s-a cantat din toti plamanii, deopotriva, piata si artist. Exceptand clipele cand, speriati de ploaie, clujenii au fugit sa se adaposteasca, moment in care gardurile s-au deschis, pentru a le permite sa iasa rapid. Alarma falsa, pentru ca,  intr-o forma de zile mari, Idol s-a batut cu pumnii in piept si a sfidat norii negri, proclamand “Love and Glory” (piesa de pe noul album pe care-l pregateste in toamna) cu vocea-i inconfundabila, neafectata de trecerea anilor. La fel de fresh s-au dovedit a fi si restul artistilor de pe scena, in frunte cu chitarisul Steve Stevens, care a avut si momente solo, spre deliciul publicului.

Superstarul britanic si-a inceput showul cu piesa Memory, o traditie in acest turneu, urmata de Cradle of Love, si, in crescendo, Dancing with Myself. Rand pe rand au urmat toate piesele cunoscute celor ce-l iubesc.  Idol s-a dovedit a fi un izvor nesecat de energie, schimband sacou cu geaca de piele, vesta, camasa si alte accesorii.

“Multumim clujenilor si tuturor celor care au ales sa se distreze alaturi de noi in Piata Unirii, chiar daca multi s-au hotarat in ultima zi, si sa nu priveasca de dupa garduri.  Ei ne dau o sansa sa speram ca sufletul Clujului bate rock, si ca in anul ce urmeaza, Capitala Culturala a Tineretului in 2015, vom reusi sa aducem aici nume si mai mari” spune Cristina Szasz PR director Amprenta Advertising.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top