Concerte Rock

Asociatia Culturala B'ESTFEST – platforma de sustinere a tinerelor talente muzicale din Romania

Povestea B’ESTFEST incepe in 2007, cei opt ani de existenta reprezentand un capitol inca neincheiat din istoria muzicala a Romaniei. A doborat recorduri, a impus noi standarde, a schimbat perceptii, dar mai presus de toate, a sustinut intotdeauna muzica live. Iar misiunea sa nu se opreste aici, astfel ca, incepand cu 2014, B’ESTFEST isi deschide si mai mult bratele catre muzica prin intermediul Asociatiei Culturale B’ESTFEST – un proiect dedicat tinerilor cu potential artistic, artistilor aflati la inceput de drum, iubitorilor de muzica in general.

Romania anilor 2000 a fost martora unor transformari surprinzatoare in plan artistic, devenind o tara cu un deosebit potential muzical. Fie ca este vorba de piata de evenimente, ori de numarul de artisti autohtoni recunoscuti dincolo de hotare, Romania se afla intr-o continua dezvoltare, construindu-si incet dar sigur imaginea unei tari cu un capital impresionant de resurse artistice.

Valorificarea acestor resurse pentru crearea unor branduri ce pot ajunge in timp sa fie recunoscute si dincolo de granitele tarii reprezinta astfel unul dintre principalele scopuri ale Asociatiei B’ESTFEST. Dupa ce B’ESTFEST, primul mare proiect autohton de muzica live, a reusit sa treaca granitele tarii devenind unul dintre festivalurile europene cu potential, s-a inteles tot mai mult nevoia de a crea noi oportunitati de sustinere si promovare a artistilor locali. O serie de initiative care sa vina in sprijinul tinerilor talentati este ceea ce isi propune sa realizeze Asociatia B’ESTFEST, intelegand perfect necesitatea unui ajutor la inceput de drum. „Intreaga mea viata am fost inspirat de muzica si de talentul artistilor care-si pun sufletul in tot ceea ce fac. De aceea am fost un rasfatat al destinului pentru faptul ca, de-a lungul timpului, intreaga mea activiate profesionala a gravitat in jurul muzicii. Iar ceea ce imi doresc sa realizez acum prin intermediul acestui proiect este sa ofer comunitatii de artisti, iubitori ai muzicii, macar o mica parte din tot ceea ce mi-au oferit mie in cei treizeci si un pic de ani de cariera ” declara Guido Janssens, membru al echipei de organizare a festivalului B’ESTFEST si initiatorul proiectului Asociatia B’ESTFEST.

Pasiunea pentru muzica este cea care a strans laolalta membrii asociatiei care, inca de la inceput, si-au dedicat activitatea unui scop comun: acela de a oferi muzicii romanesti o alta sansa, o alta posibilitate de afirmare si dincolo de hotarele Romaniei. De-a lungul timpului, trupe autohtone cu potential au depasit aceasta granita, fiind ajutate sa ajunga in fata spectatorilor straini pe scenele unor festivaluri recunoscute la nivel international. Povestea nu se opreste aici insa, ci continua cu noi planuri si proiecte dedicate muzicii locale. Asociatia isi propune asadar sa continue ceea ce B’ESTFEST a realizat pana in prezent, prin intermediul unor platforme menite sa ofere un sprijin concret artistilor care au nevoie de ajutor:

  1. Your best alternative reprezinta un program desfasurat in mai multe etape ce asigura implicarea financiara si consilierea necesara pentru lansarea unui album.
  2. Growing an artist este destinat debutantilor care au nevoie de indrumare si sustinere in cariera.
  3. Seminarii pe subiecte esentiale in industria muzicala cum ar fi drepturile de autor, publishing, impresariat artistic etc.
  4. Programe de voluntariat dedicat celor care vor sa cunoasca adevarata lume muzicala “behind the scene” si sa devina parte componenta a mecanismului care pune in miscare evenimente muzicale de anvergura.

Asociatia B’ESTFEST isi incepe activitatea in primavara acestui an si ii invita pe toti cei care vor sa descopere mai multe despre obiectivele sale sa acceseze site-ul www.asociatiabestfest.ro unde sunt puse la dispozitie detalii suplimentare despre fiecare program in parte, precum si mijloace de inscriere in programele de finantare. Totodata, cei care vor sa se alature acestor demersuri de sprijin al tinerilor muzicieni o pot face devenind membri activi sau sustinatori ai Asociatiei B’ESTFEST, intrand astfel in comunitatea oamenilor care nu doar asculta si iubesc muzica, ci si sprijina artistii care o fac!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top