Concerte Folk

APOLODOR – in Brasov

VINERI, 16 MAI
Ora 19:00
Centrul Cultural Reduta
APOLODOR: Concert Ada Milea/ Dorina Chiriac/ Radu Banzaru
Cu: Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Banzaru

Spectacolul „Apolodor” – adaptare pentru un public adult a Cărţii cu Apolodor de Gellu Naum, publicată în 1959, spectacolul este un concert cu personaje, o “hartă muzicală” a călătoriilor pinguinului Apolodor pe Glob. Un spectacol marca Ada Milea! O combinatie de cantec, teatru si poveste !

Trei actori prezintă un spectacol care nu e nici concert, nici teatru, dar e şi concert şi teatru exact în acelaşi timp.
Ada Milea canta la chitara si povesteste pe muzica, alaturi de Doina Chiriac si Radu Banzaru, despre pinguinul care pleaca sa-si caute fratii pe tot globul.

Apolodor, un pinguin trist, suferind de dor, cu privirea lui trista si cu valijoara, cu notele muzicale care ii ieseau din gatlej, se angajeaza pe un drum care sa-l duca inapoi la familia sa!
Pinguinul e solist la circ în Bucureşti, însă dorul de fraţii săi din Labrador îl face să plece în lume, în căutarea acestora. Călătoria îl duce prin locuri exotice precum Sahara, Madagascar sau Uruguay, scoţându-i în drum personaje interesante şi primejdii nebănuite. Odată ajuns în Labrador, pinguinului i se face dor de casă şi de colegii de la circ şi nu îşi doreşte decât să se întoarcă de unde a plecat.

Ada Milea i-a dat consistenta, glas, personalitate, tot ce ii trebuia! L-a scos exact acel Apolodor pe care il stim din copilarie si pe care ni-l imaginasem dintotdeauna.
Dorina Chiriac a devenit Apolodor si Radu Bânzaru a devenit Camila Suzi, talharul din Connecticut, capitanul de vas, savantul, profesorul din Uruguay. In plus expresivitatea lui Radu Bânzaru s-a prelungit la uragan, desert… si alte zgomote (toate redate cu mult umor).
Toti trei interpreti vocali dau un recital plin de bun gust si savoare, efervescent si amuzant pana in panzele albe (ale corabiei capitanului Smith).

O transpunere inedita! In concluzie, o fericita intamplare muzicala, comica, literara, teatrala sau cum doriti sa o numiti – de fapt artistica, in cel mai deplin inteles al cuvantului.

UN SPECTACOL RECOMANDAT TUTUROR, de la 4 – 90 de ANI!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top