Concerte Rock

Alătură-te armatei progressive pe 15 mai în cadrul unui eveniment tematic, 100% românesc!

Primul eveniment marca Jurnal Rock reuneşte muzicieni din România care şi-au dedicat activitatea muzicală progressive-ului într-o seară tematică care va constitui o trecere prin feluritele genuri ale progressive-ului, de la rock la metal, un omagiu adus trupelor care au marcat evoluţia acestui gen muzical complex şi o reuniune a iubitorilor săi.

Pe 15 mai veţi putea lua parte la un eveniment care dă frâu liber trupelor şi în care totul va fi o surpriză pentru public. Soldaţii noştri provin din arii diferite ale progressive-ului, spre deliciul fanilor: Red Magnetic, Axial Lead şi Subliminal Damage (+ Tribut Tool). Începând cu playlist-ul de dinaintea concertelor şi până la afterparty-ul care se va transforma într-un jam session cu trupele participante, seara va fi dedicată în întregime progressive-ului. Veţi putea asculta atât piese de prog rock, cât şi de progressive metal prin intermediul setlist-ului elaborat pe care trupele îl pregătesc, în care veţi regăsi atât piese proprii, cât şi cover-uri celebre.
Haideţi să aflăm câte ceva despre soldaţii progressive-ului.

Red Magnetic şi-a început călătoria în 2006 sub numele de RedLine ghidată de un alternative care va ajunge treptat în sfera progressive. Perseverentă şi visătoare fără cusur, Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind dăruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfidează brav legile muzicii şi străbate ritmic anii trecători cu o poftă nesfârşită de mai mult. Îmbinând un prog rock delicat introdus în scenă printr-o acustică meditativă, un instrumental alternant, fără margini stilistice şi adâncit în idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminină care îmblânzeşte contrastul dinamic dintre secţiunile acustice şi cele electrice, Red oferă în dar ascultătorilor o experienţă unică.

Axial Lead, o trupă imprevizibilă şi acaparatoare, ne creează de la zero o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Avem un alt univers, un album de debut şi un prim videoclip (“After solid black,”) cât să ne ocupe suficient timp în descoperirea a ceea ce înseamnã Axial Lead. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol. Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual.

Subliminal Damage şi-a luat avântul în 2012 din frumuseţea liniştitoare a Iaşiului, fiecare dintre membrii alăturându-se trupei cu un istoric muzical îndelungat şi extrem de versatil. Regăsim în pântecele nou născutei trupe un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care dă plusul de creativitate trupei. Ascultând compoziţiile celor de la Subliminal Damage vei trăi experienţa unei călătorii enigmatice şi experimentale prin breakdown-uri şi complexe tehnici progresive, fuziuni de idei ieşite din tipar şi redate printr-un distors şi high gain pătrunzător şi solo-uri extinse care te plimbă prin poliritmi ce te trimit cu gândul la Meshuggah, Tool sau Mastodon.

În seara concertului, ei vor fi însoţiti de Vlad (Pinholes) pentru a pune în scenã un adevarat tribut Tool.

Unde: Question Mark (Calea Victoriei 48-50)

Cât: 15 lei în presale
20 de lei în seara concertului

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1624087194492510/

Scrieţi şi trăiţi istoria progressive-ului în România alături de Red Magnetic, Axial Lead şi Subliminal Damage. Join the progressive soldiers! Vă aşteaptă o serie de concursuri, teasere, interviuri şi alte surprize.

Organizat de Jurnal Rock şi Question Mark.

Artwork by Radu Damian.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top