Festivaluri internationale

24 de nume noi confirmate pe diferitele scene

Sziget festival capătă din ce în ce mai multă culoare şi diversitate cu fiecare nou nume de artist ce se adaugă pe afiş în fiecare săptămână. 24 de nume noi sunt anunţate acum pentru diferitele scene: mulţi dintre aceştia sunt pentru prima dată la Sziget, dar la fel de mulţi alţii sunt deja prezenţe consacrate din ediţiile anterioare. Săptămâna de distracţie non-stop este astfel deja garantată, între 5 şi 12 august.

Vorbind despre acest nou anunţ Károly Gerendai, Directorul Sziget Festival, spune: „Atunci când organizăm Sziget Festival ne ghidăm după un concept care îmbină artişti noi, evident, dar şi trupe care au dat deja anterior petreceri memorabile”. Acest principiu se reflectă şi în numele noi, aşa că haideţi să le trecem în revistă.

Scena principală

Printre noile nume anunţate îi regăsim pe cei care vor evolua în programul de după-amiază şi seară pe Scena Principală. Ska-P a oferit un concert memorabil la Sziget în anul 2005, atunci când formaţia spaniolă a zguduit efectiv scena purtând măşti cu chipul preşedintelui american Bush într-un stil bombastic; cu toate acestea, ei au decis să pună capăt celor 10 ani de revoluţie muzicală pentru o perioadă nedeterminată. Din fericire, acesta a fost singurul lor anunţ care s-a dovedit a fi neadevărat şi se întorc!

Deborah ’Skin’ Dyer de la Skunk Anansie a păşit efectiv pe umerii fanilor la ultimul concert al trupei din 2011 de la Sziget. Aşteptăm să vedem dacă o va face şi anul acesta!

Rege şi figură centrală a mişcării grime, rapperul britanic Dizzee Rascal este oaspete al festivalului anul acesta. Are deja la activ patru albume care s-au bucurat de un succes incredibil – toate de aur sau platină – şi o prestaţie memorabilă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Trupa Editors a devenit un simbol foarte popular al mişcării post-punk a anilor 2000. Ne vor dovedi o dată în plus acest lucru pe Scena Principală în programul de după-amiază!

Artistul britanic Alex Clare, nominalizat la Brit Awards are în repertoriu multe piese tari şi foarte populare care îmbină cele mai populare tendinţe muzicale ale prezentului. Se foloseşte de genurile stilului electronic, cum ar fi dubstep şi drum’n’bass-ul ultimului val, pentru a le mixa cu acorduri sugestive de chitară şi picături de soul.

Enter Shikari adoptă stilul hardcore, mixând laolaltă stilurile electronic, metal şi rock. Trupa a cucerit deja lumea cu ultimul lor album anul acesta şi sunt pregătiţi pentru Sziget!

Scena A38

Una dintre cele mai iubite locaţii de la Sziget nu îşi trădează tendinţele din anii precedenţi: cortul uriaş va fi gazda unor producţii diverse şi interesante, asigurate de numele noi ce se adaugă programului.

Pentru început, vorbim de un talent de excepţie din partea de nord a Londrei, Michael Kiwanuka, un cantautor deopotrivă rafinat şi sentimental, care cântă la chitară cu accente de folk şi jazz. Primul său album a ajuns în clasamentele din multe ţări şi a devenit disc de aur.

O adevărată sursă de inspiraţie pentru trupele punk-rock, Bad Religion, sunt acum în momentul de vârf al carierei, odată cu lansarea celui de-al 16-lea album,’True North’ în anul 2012: acesta a ajuns între primele 20 de albume ale American Billboard 200. Acum publicul de la Sziget are şansa să îi felicite pentru această realizare!

Piesele pop melodramatice, cu un tempo redus şi chill sunt reperele muzicii pe care Woodkid, un muzician francez, care ajunge la Sziget cu ultimul său album ce urmează să fie lansat anul acesta, o creează.

Peter Bjorn & John sunt pete de culoare de un dinamism aparte în peisajul indie. Piesa lor „fluierată” a avut un asemenea succes încât a fost vizionată de peste 36 de milioane de ori pe cea mai mare platformă de video-sharing. Ei îmbină armonios tradiţionalul muzical al prezentului cu unele piese underground.

O adevărată londoneză a secolului XXI, care şi-a transformat visul în realitate prin talent, Katy B, este noua imagine a dubstep-ul britanic. A primit de curând un premiu NME şi îşi aduce acum stilul personal şi la Sziget.

Netsky este cel mai căutat produs de export drum’n’bass al Belgiei. Hiturile pe care le-a produs i-au asigurat un loc în clasamentele belgiene, iar cel de-al doilea album a ajuns printre primele 20 în Marea Britanie. Tânărul de 24 de ani din Edegem vine la Budapesta pentru o prestaţie live.

Tame Impala cântă rock psihedelic cu accente hipnotice şi melodice. Trupa australiană a impresionat nu doar tânăra generaţie cu albumul lansat în 2012, ci şi critica. Cel de-al doilea album al lor, ‘Lonerism’ a fost declarat Cel mai bun album an anului de Rolling Stone Australia, NME şi Filter.

Era şi timpul ca Orlando Higginbottom, cunoscut drept Totally Enormous Extinct Dinosaurs, după mai multe prezenţe la cele mai importante festivaluri din Europa şi America de Nord, să cânte şi la Sziget. Prestaţia sa live va fi cu siguranţă o aventură vizuală asigurată de numeroasele instrumente ciudate la care cântă.

Everything Everything cântă un pop uşor, central pe sunetul chitarei, care se inspiră uneori dintr-o atmosferă melancolică, dar în acelaşi timp foarte solidă. Şi pe ei îi putem vedea anul acesta pe scena A38.

Wax Tailor îşi deschide lumea magică de comori muzicale rare la Sziget. Atenţie, poate crea dependenţă!

Isabelle Geffroy este o îndrăgită cântăreaţă franceză de şansonete. Trupa care o însoţeşte, Zaz, printre câştigătorii de la Victoires de la musique – cea mai importantă gală muzicală din Franţa – în 2011, şi probabil cea care a produs cea mai cunoscută versiune a melodiei franceze ‘Je Veux’ , cântă acum la Sziget. Artista este şi câştigătoare a unui premiu European Border Breakers, o recunoaştere a faptului că talentul şi popularitatea sa sunt fără frontiere.

Cata.Pirata şi Crypto.Jori, alături de trei aţi muzicieni din Amsterdam, au format trupa SKIP&DIE, un demers deopotrivă extravagant şi plin de îndrăzneală. Acest amplu proiect multicultural aduce laolaltă tot ceea ce defineşte „cetăţeanul global”. Se folosesc de instrumente tradiţionale africane, arabe şi indiene, ale căror sunete sunt mixate împreună cu cele contemporane occidentale ale stilurilor hip-hop şi electronic. Ei invită fanii să danseze în limbile zulu, spaniolă, portugheză, engleză, africană şi xhosa.

Arena

Nume noi sunt pregătite şi pentru super-cortul Arena. Aceasta este locaţia unde orele programului de dupa-amiază sunt rezervate artiştilor europeni, trupe de pe bătrânul continent care cântă live, dar, spre seară, se transformă în scena unor petreceri uriaşe întreţinute de artişti extraordinari.

Empire of the Sun au mai fost la Sziget şi acum doi ani, umplând până la refuz locaţia unde a avut loc petrecerea susţinută de ei. Ei adoptă un stil electro-pop romantic şi probabil că nici grupul Cirque du Soleil, faimos în întreaga lume, nu ar putea să îi depăşească atunci când vine vorba de producţia scenică.

Sunt ani buni deja de când Chase & Status Live monopolizează fără drept de apel peisajul drum’n’bass din Marea Britanie, cu prestaţii interesante, zgomotoase şi de succes. Binecunoscutul duet şi cuplu de producători format din Will Kennard şi Saul Milton vine anul acesta să încingă atmosfera petrecerii de la Sziget.

Un muzician tehno revoluţionar şi inovator, Chris Liebing, a remixat multe piese foarte populare şi are şi compoziţii proprii care vor fi auzite acum în Arena. Stilul său s-a desăvârşit odată cu dezvoltarea muzicii electronice, dar nu a încetat niciodată a fundamentele solide tehno ale muzicii sale.

DJ şi producător, Sebastian Ingrosso, este una dintre figurile centrale ale scenei muzicale scandinave din prezent, formând împreună cu Axwell şi Steve Angello o populară trupă suedeză, Swedish House Mafia.

Muzica house, dinamică şi energetică, pe care o cântă la cele mai mari petreceri internaţionale şi evenimente muzicale aduce laolaltă zeci de mii de fani.

Două sunt trupele care cu siguranţă vor umple o parte a programului european de pe scena Arena. Prima dintre acestea, Afterhours, este una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Italia. Ei cântă balade rock şi piese pline de pasiune, în acorduri de chitară.

Left Boy, un foarte talentat artist şi producător, de 20 de ani, se regăseşte şi el în programul european. Versurile sale sexy se mulează pe un sunet foarte solid electro şi dubstep. Anul trecut a susţinut multe concerte cu casa închisă în Europa şi tocmai şi-a lansat ultimul EP.

Nu rataţi noile nume ce vor fi anunţa prezenţa la Sziget 2013 şi în săptămânile următoare!

Urmăriţi clipul de promovare la link-ul de mai jos:

http://youtu.be/UozAG4-x1Qg

Mai multe detalii și bilete: www.szigetfestival.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top