Concerte Jazz & Altele

CĂTĂLIN MILEA – Hammond TRIP

Joi, 5 septembrie, ora 20.00
Green Hours jazz-cafe prezintă: Cătălin MILEA – HAMMOND Trip

Cătălin Milea – saxofoane
Adi Stoenescu – orgă hammond
Tavi Scurtu – baterie

Trei muzicieni …o călătorie; în care aduc un amalgam de jazz, funk, noise, rock, muzică spectrală, serialistă și străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă. Torentul de sunete din saxofonul lui Cătălin Milea acompaniat de tonurile prelungi de orgă Hammond ale lui Adi Stoenescu, tobele lui Tavi Scurtu, exploziile în ritm și în groove, te poartă într-un peisaj suprarealist. Groove, melodică, improvizație, „levitație armonică” + o multitudine de alte manevre sonore… construiesc vehicolul în care acești trei muzicieni se aruncă pentru a călători – poate şi îmreună cu tine – fără cale de întoarcere:)

intrare: 30 lei
rez.: concerte@greenhours.ro | 0788 452 485

www.greenhours.ro
http://jazzcompas.com/
http://www.catalinmilea.com/

CĂTĂLIN MILEA unul din cei mai creativi muzicieni ai generației sale, călătorește prin lume cu diferite proiecte și când nu face asta compune și studiază în studioul său din Amsterdam, acolo unde e stabilit de câțiva ani. Experiența lui muzicală începe în România alături proiecte autohtone de jazz, funk, punk, rock, pop, și muzică comercială. În 2006 după ce termină studiile la Universitatea de Muzică București se hotărăște să-și urmeze visul de a deveni saxofonist de jazz, de a cunoaște alți muzicieni și de a învăța de la marii maeștri. Pleacă din țară pentru a-și continua studiile în Olanda la Prins Claus Conservatoire (2010), la Conservatorul din Amsterdam și cel din Haga (2012). Obținând o bursă din partea guvernului olandez (Nuffic Award) în aceeași perioadă studiază la New York cu muzicieni de top ai scenei internaționale printre care Ari Hoenig, Dick Oatts, David Liebman și alții. Întors în Europa este invitat să participe în proiecte ca „European Big Band Academy” condusă de celebrul Peter Herbolzheimer, European Contemporary Orchestra (E.C.O.) și altele. Apare cu diferite proiecte pe scena unor festivaluri ca Brussels Jazz Marathon, The Hague Jazz Festival, Ankara Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival etc. sau unor locații precum North Sea Jazz Club, Concertgebow (Amsterdam), Porgy & Bess (Viena) și multe altele. Lista muzicienilor cu care a colaborat îi numără printre alții pe: Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Sam Newsome, John Engels, Michael Vatcher, Lucian Ban, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sebastian Burneci, George Dumitriu și mulți alții. Saxofonistul este fondatorul proiectului Romanian Jazz Collective, un grup dedicat exclusiv compozitorilor jazzului românesc (Johnny Răducanu, Marius Popp, Eugen Gondi, Yancsi Korrossy etc.) a căror muzică este re-inventată și re-adusă în prezent. Când nu este muzician, Cătălin Milea este și editorul primei reviste de jazz și muzică improvizată din România, publicația Jazz Compas (www.jazzcompas.com). El poate fi ascultat în proiectele sale recente cu Eugen Gondi Trio, cvartetul Confluence, trio-ul R.A.M., Mircea Tiberian & Cătălin Milea sau pe discurile: „Bali Dreamland”, „Something For Now”, și în curs de lansare albumul duo cu Mircea Tiberian „Slow Motion”. Pentru mai multe informații vizitați www.catalinmilea.com

La inițiativa părinților, ADI STOENESCU a studiat 8 ani de pian clasic la Scoala de muzică din orașul natal Târgoviște, tatăl său fiind baterist profesionist. Experiența de a începe muzica devreme l-a ajutat să construiască o bază solidă pentru mai târziu. În perioada studenției, în paralel cu facultatea de Calculatoare, studiază 3 ani cu legendarul pianist Marius Popp la Scoala Populară de Artă în cadrul unui curs numit „Improvizatie Jazz” (frecventat de mulți din jazzmanii de astăzi). Tot atunci descoperă și orga Hammond odată cu înregistrările lui John Mclaughlin Trio „Free Spirits” cu Dennis Chambers și Joey De Francesco. Inspirat de forța lui Joey De Francesco își cumpără o clonă de Hammond cu două claviaturi. Adi Stoenescu cântă apoi în trio-ul de blues cu Cyfer și Claudiu Purcarin sau formule de jazz tradițional, trio-uri de chitară cu Alex Man, Liviu Negru sau Sorin Romanescu. Descoperă o sumedenie de organiști interesanți, de la Jimmy Smith la Larry Young, Larry Goldings, Sam Yahel, Brian Charette, Jared Gold. În trio-ul Cătălin Milea Hammond Trip, Adi experimentează o nouă direcție, încercând să descopere și alte sonorități ale acestui instrument în combinația cu sound-ul lui Cătălin Milea și al bateristului Tavi Scurtu.

TAVI SCURTU este unul din cei mai solicitați bateriști de la noi, un „must-see-to-believe”. Numărul impresionant de colaborări din 1995 și până acum include formații și artiști precum Zobo G, Brigada Artistic Urbană (BAU), Baumann, Jazz Credit, Funky Growl, Acum, Moody Stuff, Aquarium, Outernational Space Gipsy Consortium, Fragil, Ufo & Ummo, Aievea, Eldad Tarmu Group, East Village, Electric Brother, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Johnny Bota, Tony Kuhn, Eddie Neumann, iordache, Khidja Cloud Society, DJ Leizaboy, DJ Vasile,Artur Balogh, Mind Change, Lucian Ban, Alex Harding, Lucian Nagy, Cristina Pădurariu, Alex Man, MIDI Overdose, Dan Alex Mitrofan, Sascha Bota, Radu Pieloiu, Michael Acker, F.J. Mikuta, Sebastian Spanache, Sași Vușcan, Pedro Negrescu, Beat Bang, Csaba Santa, The: Egocentrics, Elena Mândru, Albert Tajti, Dan Griober, etc. Activitatea mentionată se concretizează în apariții de club și pe scena unor festivaluri de jazz și muzică electronică din tară și din străinatate: TM Base, 48h, Gala Jazz-Blues din Timișoara, Festivalul de Jazz de la București, Festivalul de la Gărâna etc., precum și în apariții discografice: B.A.U. ”Dispersia”, Bega Blues Band ”Te Sponsorizez”, Pacha Man ”Drumul către Rastafari”, Moody Stuff ”All of Us”, Alexandrina ”Om de Lut”, Electric Brother ”Electric Brother” & „Pe pământ”, Oigan ”Sex with Onions”, Aievea ” Cinema”, Eduard Jak Neumann ”Curtain Bust”, Arc Gotic ”Pavilion Marilla”, East Village ”11 – Live at Green Hours”, Shukar Collective ”Rromatek”, iordache „One life left”, Norzeatic „Exerciții pe ritm de pace”, Vlaicu Golcea „Noire de bucurești”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top