Concerte Rock

Concert Primal Fear si Brainstorm

Data:  8 aprilie 2012
Locatia: The Silver Church Club, Bucuresti

Update: Palace vor deschide concertul formatiilor Primal Fear si Brainstorm de la Bucuresti

 

Formatia Primal Fear revine in Romania pentru un concert ce face parte din turneul european de promovare al celui mai nou material discografic intitulat „Unbreakable”. Lansarea noului produs muzical va avea loc in Europa pe data de 20 ianuarie 2011 iar concertul de la Bucuresti, organizat de Promusic Events si revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan) va avea loc in data de 8 aprilie in The Silver Church Club.

Co-headliner pentru acest concerte sunt germanii de la Brainstorm.

PRIMAL FEAR este o trupa germana de power-speed metal, formata in 1997 de Ralf Scheepers (voce) si Mat Sinner (chitara bas). Formatia s-a nascut printr-o intorsatura curioasa a soartei, dupa ce Ralf Scheepers nu a fost cooptat de Judas Priest ca inlocuitor al celebrului Rob Halford.

Dupa aceasta “dezamagire”, fostul vocalist al Gamma Ray il intalneste pe Mat Sinner, cu care incropeste un proiect muzical care va ridica metalul deasupra epigonismului post-Judas Priest – Primal Fear.

Ideea conceperii acestui proiect s-a nascut in luna octombrie a anului 1997, dupa un concert al cover-band-ului Just Priest, condus de Ralf Scheepers. Mat Sinner si Tom Naumann, care au luat parte la eveniment, au vazut ceva mai mult in vocea lui Scheepers decat simplul talent de a-l imita pe Halford.
Impreuna, cei trei muzicieni au pus bazele formatiei Primal Fear care a semnat in acelasi an un contract cu faimoasa casa de discuri Nuclear Blast Records.

Albumul de debut al trupei a fost lansat in luna februarie a anului 1998. Discul, intitulat „Primal Fear”, s-a clasat pe locul 48 in topul german al LP-urilor, o performanta uriasa pentru un album metal apartinand unei formatii aflate la inceput de drum. Tot in 1998, trupa a plecat in turneu alaturi de Hammerfall si Running Wild.

De atunci, Primal Fear a lansat 8 albume, 3 DVD-uri, un album „Best-Of” si un EP special. Mai mult, trupa planuieste sa ia cu asalt lumea metalului contemporan cu un nou material discografic care va vedea lumina zilei la sfarsitul lunii ianuarie, 2012. Albumul se numeste „Unbreakable” si contine 13 melodii. 


Desi formatia a fost infiintata in 1989, primul album Brainstorm a vazut lumina zilei abia in anul 1997. „Hungry” a fost aclamat de critici si apreciat ca fiind rezultatul muncii asiduue a unei formatii care facea muzica pentru ca avea ceva de spus si nu pentru ca isi dorea o faima obtinuta facil.
BRAINSTORM
 este o formatie germana de power-metal, formata in 1989 de chitaristii Torsten Ihlenfeld si Milan Loncaric. Celor doi li s-au alaturat tobosarul Dieter Bernert si vocalistul Andy B. Franck, cunoscut pentru munca sa alaturi de Symphorce. Spre deosebire de cele mai multe trupe care abordeaza power metal-ul, Brainstorm se remarca printr-un stil mult mai intunecat si mai atmosferic.

In 1998, Brainstorm lanseaza al doilea album, „Unholy”, urmat de un turneu alaturi de Iced Earth. 1998 este si anul in care Andy B. Franck isi incepe colaborarea cu Brainstorm, spre fericirea formatiei, care va culege roadele acestei uniuni providentiale.

Urmeaza o perioada prolifica pentru trupa germana care lanseaza pe rand albumele Ambiguity (2000), Metus Mortis (2001) – considerat albumul care a adus trupei popularitatea binemeritata, Soul Temptation (2003), Liquid Monster (2005), Downburst (2008), Memorial Roots (2009) si, nu in ultimul rand, On The Spur Of The Moment (2011), considerat de critici o capodopera a power-metalului contemporan.

Bilete:

Numarul biletelor este limitat la 500 de bucati, iar acestea se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:
65 lei pentru primele 100 bucati (Primele 50 de bilete participa la o extragere pentru 15 pass-uri meet and greet cu trupa Primal Fear). Cei interesati trebuie sa trimita un email la promo@promusicprod.ro (subiect: meet & greet Primal Fear) cu numele complet din buletin.
75 lei pentru urmatoarele bilete, pana la data de 7 aprilie 2012
85 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 8 aprilie 2012. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului, in limita biletelor disponibile.

O lista cu toate magazinele Germanos din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate studia
AICI.

Producator eveniment: Nelu Brindusan

 

Sursa: http://www.promusicprod.ro/primalfear

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top