Biografie formatii

Biografie Sepultura

Sepultura este o trupă de thrash metal, înființată în 1984 în Belo Horizonte (Brazilia) în 1984 de către frații Cavalera. Cei doi frați, Max și Igor provin dintr-un oraș sărac, nu dețin cunoștințe temeinice de teorie muzicală și au probleme cu lipsa instrumentelor muzicale, dar sunt animați de pasiunea pentru noul val de muzică și de entuziasmul creator. Numele ales, Sepultura își are etimologia în limba latină și înseamnă “ mormânt”.Cei doi frați i-au cooptat în formație pe Paulo Pinto (bass) și Jairo Guedes (chitară). Cu  Max, la chitară și voce și cu Igor la tobe, băieții scot în 1985, EP-ul Bestial Devastation, într-un stil mai primitiv. Nici primul disc, Morbid Visions, care urmează în 1986 nu beneficiază de condiții tehnice mai bune, dar va rămâne totuși un punct de referință în istoria death metalului.

Jairo Guedes părăsește trupa după apariția accestui album. În locul său vine Andreas Kisser.

Anul 1987 este benefic pentru Sepultura, albumul „Schizophrenia reprezentând începutul succesului european. Energia de care dă dovadă grupul este vizibilă în  albumul ce avea să atragă atenţia amatorilor de thrash / death metal şi nu numai: Beneath The Remains, apărut în 1989. După lansarea acestui album, Sepultura concertează atât în Statele Unite, cât și în America.  Următoarele albume Arise în 1991 și Chaos A.D. (1993) le aduc băieților de la Sepultura aprecierea fanilor și îi fac din ce în ce mai cunoscuți în lumea metalului.

1996 reprezintă un an important în destinul grupului. Este lansat albumul „Roots”, un album ethno metal cu sonorităţi tribale braziliene.  Între Max Cavalera și restul grupului intervin disensiuni serioase, culminând cu părăsirea formației de către inițiatorul său.

În locul lui Max Cavalera a fost adus  afro-americanul Derrick Green, cu care Sepultura a înregistrat albumul Against în 1998. Însă nici acest album, nici următorul Nation din 2001 nu au adus formației succesul scontat. Legenda trupei nu se oprește însă aici. Albumul Dante XXI este lansat în martie 2006 și a fost inspirat din Divina Comedie a lui Dante. Discul aduce cu sine o revigorare a muzicii celor de la Sepultura, fiind bine primit de critica muzicală și de fani. În 2006 Igor Cavalera părăsește grupul, invocând motive familiale, fiind înlocuit de Jean Dolabella. În noua formulă, grupul scoate albumele A-LEX (2009) și Kairos (2011).

Sepultura rămâne o formație de referință pentru lumea metalului, fiind îndrăgită de foarte mulți fani din întreaga lume.

 

Componența actuală
Andreas Kisser (chitară, 1987 – prezent)
Paulo Jr (bass, 1984 – prezent),
Derrick Green (voce/chitara, 1997 – prezent),
Jean Dolabella (tobe, 2006 – prezent)
Componența clasică:
Igor Cavalera (tobe,1984 – 2006),
Max Cavalera (voce, chitară, 1984-1997),
Andreas Kisser (chitară,1987 – prezent),
Paulo Jr (bass, 1984 – prezent).
Alți membri:
Jairo Guedes (chitară, 1984-1987)
Stiluri abordate: thrash metal, heavy metal, groove metal

Discografie:
Morbid Visions (1985)
Schizophrenia (1987)
Beneath the Remains (1989)
Arise (1991)
Chaos A.D. (1993)
Roots (1996)
Against (1998)
Nation (2001)
Roorback (2003)
Dante XXI (2006)
A-LEX 2009

Kairos (2011)

 

SEPULTURA
www.sepultura.uol.com.br
www.myspace.com/sepultura

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2016 Crafted by Sharpfont Creative

To Top