Biografie formatii

Biografie Motorhead

Motorhead  a luat nastere la Londra, in 1975. Desi muzica celor de la Motorhead se inscrie in genul heavy metal, speed metal, trash metal,  initiatorul trupei, Lemmy Kilmister a preferat  sa considere foramatia ca fiind rock and roll. Anul 1979 este foarte important in evolutia celor de la Motorhead, fiind anul in care le apar trei albume: Overkill, Bomber si On Parole. Anii urmatori sunt si ei  benefici, albumele Ace of Spades si mai ales No Sleep ‘til Hammersmith dovedind maturitatea si profunzimea muzicii lor si tototodata consolidandu-le renumele de trupa heavy metal. Popularitatea  lor  creste prin turneele efectuate, sporindu-si numarul de fani. In anul 1988, Motorhead participa la festivalul Giants of Rock din Finlanda, concert care va fi inregistrat si  inclus pe un material live. Membrii formatiei muncesc febril si reusesc sa creeze numeroase albume: Bastards, Sacrifice, Overnight Sensation, Snake Bite Love, Everything Louder Than Everyone Else, We are Motorhead.

Trupa scoate in anul 2002 DVD-ul The Best of Motorhead, pentru a marca astfel cele mai importante momente din fructuoasa lor activitate. Trei ani mai traziu, cei de la Motorhead vor primi si o recunoastere oficiala, concretizata in premiul Grammy pentru cea mai buna aparitie live din muzica metal.  Cel mai nou album al trupei este The World Is Yours, aparut in 2011.

 

Componența:
Lemmy – voce, bass
Phil Campbell – chitară
Mikkey Dee – baterie

Discografie:
1977 – Motorhead
1979 – Overkill
1979 – Bomber
1979 – On Parole
1980 – Ace of Spades
1981 – No Sleep ‘til Hammersmith
1982 – Iron Fist
1983 – Another Perfect Day
1984 – No Remorse
1986 – Orgasmatron
1987 – Rock ‘n’ Roll
1988 – No Sleep at All
1991 – 1916
1992 – March or Die
1993 – Bastards
1995 – Sacrifice
1996 – Overnight Sensation
1998 – Snake Bite Love
1999 – Everything Louder Than Everyone Else
2000 – We Are Motorhead
2000 – The Best Of
2002 – Hammered
2003 – Live at Brixton Academy
2004 – Inferno
2005 – BBC Live & In-Session
2006 – Kiss of Death

2008: Motörizer
2011: The World Is Yours

 


MOTORHEAD

www.imotorhead.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2016 Crafted by Sharpfont Creative

To Top