Biografie formatii

Biografie Metallica

Metallica

Metallica este cea mai cunoscută formație heavy-metal, având milioane de fani de toate vârstele în toată lumea. Povestea îndrăgitei trupe își are rădăcinile în 1981, atunci când Lars Ulrich  împreună cu James Hetfield au început să înregistreze la radio piese făcute împreună. Li se alătură prietenul și colegul de apartament al lui Hetfield, Ron McGovney, bass, iar Dave Mustane devine chitaristul formației. La sugestia lui Ron Quintana, trupa și-a ales numele Metallica.

Cei patru au înregistrat demo-ul No Life Till Leather, care a stârnit imediat interesul publicului. Cliff Burton îl va înlocui în scurt timp pe , Ron McGovney.  Dave Mustaine stânește tensiuni în cadrul formației și are din ce în ce mai mult probleme cu alcoolul. El va fi înlocuit cu de Kirk Hammett.

Metallica își lansează primul album“Kill ‘Em All” la sfârșitul anului 1983, album care aduce un real succes trupei. Începe o lungă perioadă de turnee, care sporesc popularitatea formației heavy-metal în America și în Europa.

Al doilea album “Ride The Lightning” se naște din cooperarea celor de la Metallica cu producătorul Flemming Rassmussen, în Copenhaga, la studiourile Sweet Silence.Reputația grupului continuă să crească, muzica lor căpătând forță și maturitate. Maturizarea formației este evidentă în albumul „Master Of Puppets” (1986), considerat de majoritatea fanilor și specialiștilor ca fiind cel mai bun album Metallica, dar și cel mai bun album Heavy-Metal al tuturor timpurilor.

Metallica este zguduită în 1986 de un tragic eveniment. Trupa suferă un accident, în urma căruia Cliff Burton moare. Moartea sa prematură a șocat întreaga lume a heavy-metalului. Nimeni nu-și putea imagina viitorul formației. Dar Lars, James și Kirk au hotărât să lupte în continuare. Jason Newsted devine astfel noul chitarist al grupului.

„And Justice For All”, al patrulea album al trupei apare în 1988 dovedește că Metallica a avut forța să rămână un nume și să creeze în continuare. În 1989 Metallica a fost nominalizată la premiile Grammy, care aveau pentru prima oară o secțiune hard rock/metal. În 1991 este lansat albumul autointitulat „Metallica” (cunoscut de fani sub numele de Black Album). O mare parte din înregistrări au fost filmate pentru a face un documentar despre ei numit : „A year and a half with Metallica”. Grupul ajunge să domine scena heavy-metalului, iar numele lor devine o legendă. Urmează o perioadă de trei ani de turnee care aduce formației încasări uriașe, dar și extenuare fizică și psihică.

După o pauză de aproximativ 4 ani, Metallica scoate un nou album, intitulat “Load”. Deoarece s-au făcut foarte multe înregistrări, membrii trupei au hotărât să mai apară încă un album “ReLoad”.

Albumul „Garage Inc.”, apărut în 1998 reunește cover-uri, care amintesc de succesul trupei. Jason Newsted părăsește trupa în 2001 pentru un proiect personal, fiind înlocuit în 2003 de basistul  Robert Trujillo. Metallica scoate al 8- lea album de studio, „St. Anger” care ajunge pe primul loc in topuri. În 2008 apare albumul „Death Magnetic”.

Anul acesta trupa împlinește 30 de ani de activitate, prilej cu care, cei de la Metallica vor concerta  în luna decembrie, la San Francisco pentru cei mai devotați fani ai lor.

Discografie

1983 Kill ‘Em All

1984 Ride the Lightning

1986 Master of Puppets 1988

…And Justice for All

1991 Metallica-The Black Album

1996 Load

1997 ReLoad

1998 Garage Inc.

2003 St. Anger

2008 Death Magnetic

Membrii

1981-1982

  • James Hetfield (solist, chitară ritmică)
  • Lars Ulrich (baterie)
  • Ron McGrovney (chitară bass)
  • Dave Mustaine (chitară principala)

1982-1983

  • James Hetfield (solist, chitară ritmică)
  • Lars Ulrich (baterie)
  • Cliff Burton (chitară bass)
  • Dave Mustaine (chitară principala)

1983 – 1986 (albumele Kill’Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets)

  • James Hetfield (solist, chitară ritmică)
  • Lars Ulrich (baterie)
  • Cliff Burton (chitară bass)
  • Kirk Hammett (chitară principala)

1986 – 2001 (albumele Garage Days Re-Revisited, …And Justice for All, Metallica, Load, ReLoad, Garage Inc, S&M)

  • James Hetfield (solist, chitară ritmică)
  • Lars Ulrich (baterie)
  • Kirk Hammett (chitară principală)
  • Jason Newsted (chitară bass)

2001 – 2003 (albumul St. Anger)

  • James Hetfield (solist, chitară ritmică)
  • Lars Ulrich (baterie)
  • Kirk Hammett (chitară principală)
  • Bob Rock (chitară bass)

2003 – prezent (albumul Death Magnetic)

  • James Hetfield (solist, chitară ritmică)
  • Lars Ulrich (baterie)
  • Kirk Hammett (chitară principală)
  • Robert Trujillo (chitară bass)

Metallica a câștigat șapte premii Grammy Awards:

  • 1989: Best Metal Performance – „One”
  • 1991: Best Metal Performance – „Stone Cold Crazy”
  • 1992: Best Metal Performance With Vocal – Metallica
  • 1999: Best Metal Performance – „Better than You”
  • 2000: Best Hard Rock Performance – „Whiskey in the Jar”
  • 2001: Best Rock Instrumental Performance – „The Call of Ktulu”
  • 2004: Best Metal Performance – „St. Anger”

METALLICA
www.metallica.com
www.myspace.com/metallica

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2016 Crafted by Sharpfont Creative

To Top