Biografie formatii

Biografie Megadeth

Megadeth este o trupă de heavy metal, care a fost înființată de în 1983, în Los Angeles, California, de  fostul solist de la Metallica, Dave Mustaine.  În primii ani, evoluția trupei a avut de suferit din cauza instabilității componeței, datorate consumului de droguri. Cu toate acestea, în anii ’80, Megadeth era o trupă destul de cunoscută în zona thrash metal. Odată depășite aceste probleme și găsită o formulă a stabilității, succesul nu a întârziat să apară pentru cei de la Megadeth. Astfel, albumul Rust in Peace din 1990 a primit discul de platină, iar Countdown to Extinction din 1992 a fost nominalizat la Grammy Awards. Megadeth s-a destămat în 2002, deoarece Dave Moustain a avut probleme grave cauzate de  leziune a nervilor la mâna stângă. Cu mult efort și voință, a reușit să-și revină, iar în 2004 a reformat trupa și a scos albumul The System Has Failed. În 2007 a apărut United Abominations, iar în 2009 Endgame.

Stilul inconfundabil, solourile de chitară impresionante și versurile profunde despre  subiecte grave ca politica, războiul, relații afective etc. fac din Megadeth o formație de referință pentru stilul abordat.
Componenta:
Dave Mustaine – chitara, voce
Glen Drover – chitara
James Lomenzo – bass
Shawn Drover – baterie

Discografie:
Killing Is My Business… And Business Is Good! (1985)
Peace Sells… But Who’s Buying? (1986)
So Far, So Good… So What! (1988)
Rust in Peace (1990)
Countdown to Extinction (1992)
Youthanasia (1994)
Cryptic Writings (1997)
Risk (1999)
The World Needs a Hero (2001)
The System Has Failed (2004)
United Abominations (2007)
Endgame (2009)

 
www.megadeth.com
www.myspace.com/megadeth

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2016 Crafted by Sharpfont Creative

To Top